Novosti v Sara, Centru za ženske

sarah center logo

Vse skupaj vas lepo pozdravljamo v imenu Sara, Centru za ženske. Kdo smo? Kaj delamo? Smo ženske, žene, matere, hčere, mlade, srednjih let, zrelih let in najde se tudi kakšen pogumnež …

Ker smo sami okusili Božjo ljubezen, jo želimo posredovati vsem, ki je sami nikdar niso izkusili oz. so se znašli v stiski, iz katere trenutno ne najdejo izhoda. Smo prostovoljci, a dajemo na razpolago svoj čas, svoje srce, vse svoje znanje, talente … in naš namen je, da se Bog oslavi.

V društvu se ukvarjamo z mnogimi stvarmi:

– Svetujemo.

– Zagotovimo zaupno neprofesionalno vpogledno svetovanje, skozi katerega je dana ženskam in moškim možnost, da se pogovorijo o svojih trenutnih stiskah in odkrijejo pozitiven izhod iz težav, v katerih se nahajajo.

– Svetujemo nosečnicam in njihovim partnerjem, ki jih preseneti nenačrtovana nosečnost.

– Informiramo – priskrbimo letake in drugo gradivo v zvezi s samim postopkom splava, tveganjem in posledicami, letake o poteku nosečnosti, o spolno prenosljivih boleznih, o gradnji močnih medsebojnih odnosov, o družinskih vprašanjih, o spretnosti, kako se pravilno odločati, in še več.

– Nudimo pomoč mladim družinam v obliki otroških oblačil, opreme za dojenčke, jim prisluhnemo in jih čustveno in duhovno podpiramo.

– Rešiti Eno – seminarji, namenjeni ženskam in moškim, ki so izkusili splav. Tečaj prinese obnovitev, notranje ozdravljenje, ki odpravi posledice samega splava (jeza, depresija, sram, zloraba alkohola in drog, motnje hranjenja, nočne more, strti partnerski odnosi, odnosi do otrok …).

Seminar je namenjen tudi ozdravljenju po spontanem splavu.

– Izdajanje – letakov, brošur, knjig … z namenom osveščanja o svetosti življenja, spolni čistosti in spremembi načina razmišljanja o tej tematiki.

– Vizija – želimo si prodreti v ginekološke ordinacije, zdravstvene domove, porodnišnice, centre za socialno delo in šole, da dosežemo čim več mladih, da bodo odgovorno ravnali s svojimi življenji.  Želimo tudi omiliti bolečino mamic, ki ob prezgodnjem porodu izgubijo novorojenčka. V ta namen izdelujemo mala oblačilca (kapice, copatke, majčke). Tem mamicam želimo omogočiti dostojno slovo. Reši eno logo